ماشین ظرفشویی، یک دستگاه خودکار است که ظرف‌های کثیف را می‌شوید و تمیز می‌کند؛ تنها‌ کاری که آدم باید انجام دهد، این است که ماشین را پر از ظرف کند، پودر شوینده را اضافه کند، چرخه شست‌وشو را تنظیم کند و دکمه «روشن» را فشار دهد. اما ماشین ظرفشویی برخی اعمال خاص را نیز خودبه‌خود انجام می‌دهد که عبارتند از:

– خودش را از آب پر می‌کند.
– به طور اتوماتیک ظرف شوینده را در زمان مناسب تخلیه می‌کند.
– آب را با سرعت و فشار زیاد از طریق فواره‌هایی به ظروف می‌پاشد تا آنها را تمیز کند.
– آب کثیف را تخلیه می‌کند.
– با پاشیدن آب بیشتر، ظروف را آبکشی می‌کند.
– هوا را گرم می‌کند تا ظرف‌ها خشک شود؛ البته اگر

شما انجام این قسمت را هنگام تنظیم دستگاه خواسته باشید.

علاوه بر این، ماشین ظرفشویی بر کار خود نظارت می‌کند تا همه چیز به طور مطلوب پیش رود. یک زمان‌سنج، طول مدت هر چرخه را تنظیم می‌کند؛ یک گیرنده حسی دمای آب و هوا را نمایان می‌کند تا از گرم شدن بیش از حد ظروف و تخریب آنها جلوگیری کند و گیرنده حسی دیگری می‌تواند بگوید که سطح آب به اندازه کافی بالا هست تا مرحله شست‌وشو و آب‌کشی آغاز شود.

بعضی از ماشین‌های ظرفشویی دارای گیرنده‌هایی هستند که میزان کثیفی آب را که از ظروف می‌چکد مشخص می‌کنند و وقتی که آب به اندازه کافی تمیز بود، ماشین ظرفشویی می‌فهمد ظرف‌ها تمیز شده‌اند.

نمک بریزید

می‌گویند نمک در تمیزشدن ظروف تاثیر بسیاری دارد؛ برای همین هم بیشتر استفاد‌ه‌کنندگان، همراه با مایع یا پودر ظرفشویی، مقداری نمک هم داخل دستگاه می‌ریزند.

به‌تازگی نیز در بعضی از این ماشین‌ها جایی برای ریختن نمک درنظر گرفته شده تا هم ظرف‌ها تمیز شوند و هم کار مصرف‌کننده آسان شود.

در کاتالوگ بعضی ماشین‌ها هم می‌بینیم که نوشته شده نیازی به استفاده از نمک یا ماده دیگری برای بهتر شسته‌شدن ظروف نیست. در این ماشین‌های ظرفشویی برای تمیزی بهتر ظروف، از سیستم Magnetizer سختی‌گیر آب استفاده می‌شود.

میوه می‌شوره یا نه؟
اگر از مغازه‌دارها بپرسید، می‌گویند همه ماشین‌های ظرفشویی میوه و سبزی می‌شویند؛ سبد میوه‌شوی هم دارند. خوب است بدانید این سبد میوه‌شوی که مغازه‌دارها از آن نام می‌برند چیزی نیست جز همان طبقه اول ماشین ظرفشویی شما!

 در حقیقت آنچه یک ماشین ظرفشویی را از نظر شستن میوه از ماشین ظرفشویی دیگر متمایز می‌کند، قابلیت کار با آب سرد است؛ یعنی اینکه در ماشین ظرفشویی برنامه‌ای تعبیه شده باشد که با استفاده از آن بشود میوه‌ها را با آب سرد شست تا میوه‌ها پلاسیده نشود.

فیلترینگ آب یعنی چه؟
معمولا آبی که با آن ظرف‌هایمان را می‌شوییم، لکه‌هایی روی ظروف باقی می‌گذارد. گاهی اوقات هم آب بعضی مناطق خراب است و شستن ظروف را مشکل می‌کند. سیستم فیلترینگ، تمیزبودن آبی را که در چرخه شست‌وشو مورد استفاده قرار می‌گیرد تضمین می‌کند و با گردش مداوم میکروفیلتر، لکه‌ها و چربی‌ها را از سطح ظروف برمی‌دارد و با حرکت چرخشی آب، لکه‌ها را به‌کلی از بین می‌برد که این علاوه بر تمیزترشدن ظروف، مزیت دیگری هم دارد. این کار باعث کاهش مصرف مواد شوینده می‌شود.

امکانات جانبی
امکانات جانبی ماشین‌ها باهم متفاوت است و هر شرکتی برای مقبول‌کردن کالای خود امکانات متفاوتی را روی آن قرار داده. بعضی از این امکانات عبارتند از:

– در بعضی ماشین‌ها بازوهای سبدی که ظرف‌ها را در آن می‌چینند متحرک است و این امکان برای شما وجود دارد که حالت قراردادن این ظروف در ماشین را به دلخواه خودتان تغییر دهید.

– بعضی ماشین ظرفشویی‌ها یک سیستم ویژه به نام براق‌کننده هم دارند؛ به این صورت که در مرحله آخر آبکشی، مایع براق‌کننده‌ای را روی ظروف می‌پاشند تا هم شست‌وشو کامل شود و هم ظرف‌ها برق بیفتند. این سیستم علاوه بر شفاف‌شدن ظرف‌ها باعث می‌شود آنها زودتر خشک شوند.

– بعضی از ماشین‌ظرفشویی‌ها برای افزایش استحکام و ایمنی سبدها از ریل‌های جدیدی استفاده می‌کنند که می‌توان به وسیله آنها به آسانی و بدون هیچ مشکلی سبد را- حتی وقتی که کاملا پر است- بیرون کشید؛ به این دلیل که ریل‌های پایینی عمیق‌تر هستند و همین عمق باعث می‌شود تا ثبات کامل سبد تضمین شود و دشواری بیرون کشیدن سبد از بین برود.

– بعضی ماشین‌ظرفشویی‌ها علاوه بر امکان شست‌وشوی بسیار داغ، امکان آب‌کشی اضافی را هم برای مصرف‌کننده‌های وسواسی فراهم کرده‌اند.

– بعضی ماشین‌ظرفشویی‌ها به سیستم تایمر تأخیری مجهزند؛ همان سیستمی که این روزها در بعضی از ماشین‌لباسشویی‌ها هم می‌بینیم. این سیستم به شما امکان می‌دهد تا زمان روشن‌شدن ماشین لباسشویی را هر وقت که خواستید تعیین کنید. بعضی ظرفشویی‌ها هم به سیستم تبادل گرما مجهزند.

سؤال کنید
ضدعفونی می‌کنند؟ ماشین‌های ظرفشویی معمولا به خودی خود قابلیت ضدعفونی‌کردن ظروف را ندارند و احتیاج به یک ماده کمکی دارند مگر اینکه موقع خرید، حواستان به این امکان ماشین ظرفشویی باشد.

ماشین‌های ظرفشویی به خاطر داشتن دگمه استریلیزه، ظروف را ضدعفونی می‌کنند؛ یعنی روی این ظروف دگمه‌ای وجود دارد که با فشاردادن آن، حرارت آب به حدی بالا می‌رود که ظروف، استریلیزه می‌شوند.

 بین مشخصات بعضی ماشین‌های ظرفشویی به عبارت امکان شست‌وشوی بسیار داغ برمی‌خوریم که آن هم به معنای استریلیزه‌کردن است. در بیشتر ماشین‌های ظرفشویی قابلیت استفاده از مواد سفیدکننده و ضدعفونی‌کننده وجود دارد اما اگر درکاتالوگ ماشین چنین چیزی نبود حتما پیش از استفاده از این‌گونه مواد پرس‌وجو کنید.

آب، زمان، صدا
چقدر طول می‌کشد تا ظرف‌های شما در ماشین ظرفشویی شسته شوند؟ ماشین‌های ظرفشویی، ظرف‌های شما را به طور نرمال در 76 دقیقه می‌شویند اما بعضی ماشین‌ها که لقب ماشین ظرفشویی‌های سریع را یدک می‌کشند، این زمان را تا 45دقیقه و حتی 40دقیقه هم کاهش می‌دهند.

این ماشین‌ها اصولا موجودات کم‌سروصدایی هستند. میزان سروصدایی که این ماشین‌ها در خانه شما تولید می‌کنند بین 45 تا 48 دسی‌بل است و در هر دور شست‌وشو میزان آب مصرفی‌شان باتوجه به اندازه ماشین متفاوت است اما معمولا بین 11 تا 15 لیتر آب مصرف می‌کنند.

برنامه اقتصادی
برنامه اقتصادی اصولا برنامه‌ای است که می‌توان به وسیله آن با کمترین هزینه از بیشترین امکانات بهره برد. بعضی از ماشین‌های ظرفشویی به این‌گونه برنامه‌ها مجهز هستند:

نیمه‌شوی: این برنامه معمولا در ماشین‌های 12نفره مورد استفاده قرار می‌گیرد و به این معناست که وقتی شما ظرف کافی برای پرکردن ماشین ندارید می‌توانید با استفاده از این برنامه آبگیری ماشین را به نصف برسانید. این برنامه برای صرفه‌جویی در آب بسیار مؤثر است و به شما امکان می‌دهد که ماشین را بدون نیاز به پرشدن روشن کنید.


برنامه اقتصادی: روی بعضی از ماشین‌ها هم برنامه‌ای تحت‌عنوان برنامه اقتصادی نصب‌شده که با استفاده از آن می‌توان در مصرف آب، انرژی و حتی زمان صرفه‌جویی کرد؛ مثلا یکی از این برنامه‌ها به این صورت است: 50 درجه سانتی‌گراد، 12 لیتر آب و 05/1 کیلووات انرژی.

خوراک ماشین ظرفشویی
ماده شوینده ماشین ظرفشویی چیست؟
ماده شوینده شامل مواد حلالی است که غذا را در خود حل کرده و در ضمن با مواد ساینده، تکه‌های چسبنده غذا را از ظروف جدا می‌کند. عملکرد این ماده شوینده در صورت وجود املاح زیاد در آب، دچار اختلال می‌شود.

 البته لازم است بدانید که نمی‌توان هر نوع ماده شوینده را در ظرفشویی استفاده کرد بلکه باید موادی که مخصوص ظرفشویی ساخته شده‌اند را به کار برد تا هم کف بیش از اندازه تولید نکند و هم باعث خرابی ظروف نشود. انواع شوینده‌ها به شکل پودر، قرص و ژل موجود است و هیچ‌کدام از اشکال بر دیگری برتری ندارد و این تنها به سلیقه شخصی شما مربوط است که از کدام شکل استفاده کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.